Vad kan jag göra?

Vill du vara med i vår kamp för alla barns rätt till en porrfri barndom, minskad ohälsa och sexuellt våld bland barn? Tillsammans gör vi skillnad för våra barn.

Hur kan jag engagera mig?

 • Ge en gåva. Varje krona gör skillnad. Du ger oss möjlighet att bedriva vår verksamhet och exempelvis nå ut med information och verktyg till så många föräldrar och politiker som möjligt. Swish: 123 313 37 17

 • Skapa en Facebook-insamling för Porrfri Barndom, kanske passa på inför din födelsedag. 
  Följ dessa steg:

  1. Klicka på Insamlingar i nyhetsflödets vänstermeny.

  2. Klicka på Samla in pengar.

  3. Välj Ideell organisation/välgörenhet.

  4. Välj Porrfri Barndom, en omslagsbild och lägg in en text om Porrfri Barndom, till exempel: “Hjälp mig att samla in 3.000 kr till Porrfri Barndom som arbetar för att alla barn ska få en porrfri barndom. Tyvärr exponeras barn för porridustrins våld i stor omfattning genom bl.a. enkla sökord, pop-up-annonser och länkade klipp, vilket har lett till en omfattande hälsokris bland barn. Sverige ligger tyvärr långt efter internationellt sett, t.ex. saktar fortfarande ca 40% av alla skolor porrfilter och de flesta barn får inte ta del av porrkritiska samtal i skolan. Och ingen tele- eller internetleverantör i Sverige erbjuder idag gratis porrfria abonnemang till de kunder som vill ha, inte ens i barnabonnemangen. Porrfri Barndom jobbar intensivt för att vända den negativa trenden med bl.a. informationskampanjer, opinionsbildning och aktivt påverkansarbete gentemot politiker, tele- och intenetleverantörer för att de ska ta sitt ansvar. Varmt välkommen att stötta deras arbete tillsammans med mig! Varje krona gör skillnad. Porrindustrin ska inte diktera våra barns sexualitet - den ska de få definiera själva.”

  5. Klicka på Skapa.

 • Sprid ordet - posta namninsamlingen “Inför åldersgräns på nätporr med BankID!” på sociala medier, prata med andra föräldrar och fråga hur förskolan eller skolan jobbar förebyggande på föräldramötet, finns t.ex. porrfilter installerat?

 • Skriv ett medborgarförslag eller maila kommunstyrelsens ordförande och gör skillnad i din egen kommun, se exempel här.

 • Ring dina tele- och internetleverantörer och fråga om de erbjuder porrfilter

 • Arbeta ideellt inom Porrfri Barndom. Vi behöver fler personer som hjälper oss i vår verksamhet då vi endast är två heltidsanställda. Är du AD, copywriter, fotograf, expert på något av de områden vi driver eller helt enkelt bara brinner för frågan- hör av dig till jenny@porrfribarndom.se så pratar vi vidare.Hur används pengarna?

Pengarna används till att finansiera #porrfribarndoms verksamhet. Vi arbetar för att minska de negativa hälsokonsekvenser som digitaliseringen, porren och de våldsamma dataspelen medför. Pengarna bidrar även till ökad jämställdhet bland barn. Mer specifikt arbetar vi med olika typer av projekt och aktiviteter för att:

 • Öka medvetenheten i samhället om barns porrkonsumtion, barns spelande av våldsamma dataspel samt barns digitala närvaro och dess hälsokonsekvenser.

 • Ta fram en digital plattform för föräldrar och andra vuxna där du kan hitta råd och stöd

 • Öka kunskapen hos ledamöterna i Sveriges riksdag

 • Föra dialog med tele- och internetleverantörer, dataspelsbranschen och andra aktörer

 • Prata åldersanpassat med barn för att förstå de utmaningar de möter och vad de själva tycker är lösningen

Hur kan mitt företag bidra?

Läs mer här


Vill du veta mer?

Hör av dig till Jenny holmström via e-mail jenny@porrfribarndom.se